Om meg
Hei! Jeg er ei jente på 17 år som bor på vestlandet. Jeg er en av de som blogger om det som passer meg, når det passer meg. For meg er det mine meninger som teller, ikke andre sine.

Kontakt meg


» heddasalbu@gmail.com


Følg bloggen


       

Kroppspress

Er det en ting jeg føler veldig mange snakker om for tiden så er det kroppspress. Mange jenters største frykt er å bli nedtrykkt for utseende, sånn har det vært så lenge jeg kan huske, men nå i det siste har det blitt mer snakk rundt det. Det er utrolig mange folk, både gutter og jenter, som sliter med dårlig selvtillit, som føler seg for stor eller for tynn. Det er mange som rett og slett ikke tørr å gå ut om sommeren fordi de er redd for å få blikk eller kommentarer av andre som har finere kropp enn de selv. Jeg er en av de jentene. Tankene våre går rundt kroppspress veldig mye, er du overvektig tror folk selv de blir sett ned på av alle andre, samme om du er undervektig. Jeg har tenkt dette så og si hele livet mitt, jeg er feit derfor vil ingen være med meg. Dette er ikke sant! Jeg har folk rundt meg som bryr seg om meg for den jeg er, folk jeg kan smile og le sammen med uten at det skal være falskt. Kroppspresset er noe man til stor grad får frem selv. Synes man at men selv er overvektig så trykker folk ned seg selv, er man undervektig så trykker folk ned seg selv. 

Hele livet mitt  har jeg vært feit, jeg har alltid vært jenta i klassen som er større enn alle andre. Når jeg har vært ute sammen med venner har jeg ofte hørt kommentarer bli slengt rundt, ikke om meg men om andre. "Han var feit!" eller "æsj se på hun da, hun var alt for tynn." Jeg har alltid tatt disse kommentarene til meg, jeg har alltid tenkt på disse små kommentarene som har blitt slengt rundt, selv om de ikke var sagt om meg. Det er samfunnet som har blitt sånn, og vi er samfunnet. Det er skremmende å tenke på hvor mye dritt folk kan slenge ut av seg uten å tenke litt over det først. 

Er du 16 år(+/-) og overvektig er det ganske vanskelig å bli akseptert. Går du i gatene er det lett å få blikk fra andre og det er lett å bli dømt før du rekker å bli kjent med folk. Det er vanskelig å finne klær som passer og er fine på. Mye av dette går gjerne under selvtilliten min, og kanskje andre ikke ser det like godt som meg, men det er sånn eg oppfatter det. Det er utrolig mange som går rundt og klager på at de føler seg så feite, at de må trene og lignende, på mange måter sårer dette. Jeg er feit og jeg veit det, jeg har prøvd å gjør noe med det flere ganger både gjennom trening og gjennom å ikke spise. Beinbyggningen min er større enn mange andre sine, noe som gjør at jeg aldri kommer til å nå drømmemålet mitt. Det jeg vil frem til med dette er at uansett hvor missfornøyd jeg er med meg selv, uansett hvordan jeg ser ut, så vil jeg ha folk rundt meg. Hver enkelte av oss må selv finne ut at skjønnhet er et produkt av media. Det å være overvektig eller undervektig er ikke det samme som å være stygg, jeg har startet å heller bli kjent med personer før jeg legger meg opp en mening. Det er det samme som de sier at man ikke kan dømme en bok ut i fra coveret. 

Jeg har ikke klart å godtatt meg selv enda, selv om jeg har gjort mye galt for å prøve å få det til. Jeg har arr som er resultatet av forsøkene, noe jeg ikke er stolt over. Kroppspress er noe vi skaper, det er vi som får det frem i samfunnet og vi som snakker om det. Når du ser på et bilde av deg selv, ser deg selv i speilet eller andre refleksjoner ser du ikke deg selv. Du får ikke sett hvordan øynene dine lyser opp når du snakker om noe du virkelig elsker, eller hvordan smilet ditt virkelig er når du smiler helt tilfeldig i hverdagen. Det er for de fleste lettere å dømme seg selv for utseende enn å snakke med andre om det. Mange klager på seg selv, inkludert meg selv, men hva hjelper det? Vi har aldri sett oss selv skikkelig slik andre ser oss i hverdagen, det er noe vi egentlig bare må godta.


Et bilde Christine tok av meg når vi var på nattaksjon i valgkampen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv en kommentarSøk i bloggenBla i bloggen


 Annonser


Design av
hits